DF: Regeringen oversælger sin terrorplan

Regeringen kalder sin nye terrorplan for ”Et stærkt værn mod terror – 12 nye tiltag mod terror", men ifølge Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl står titlen ikke helt mål med indholdet.

- Som jeg vurderer det, er regeringen godt i gang med at oversælge det, de rent faktisk kommer med. Der er sådan lidt en politisk iver efter nu at markere, at de er på banen, så de reelt får oversolgt den her pakke, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 News.

Regeringen vil over de næste fire år målrette knap en milliard kroner til terrorbekæmpelse.

Penge, der blandt andet skal gå til at styrke politiets IT-kapacitet, øge PET og politiets beredskab og overvågning samt bedre muligheder for at indhente oplysninger om terrortrusler fra de såkaldte foreign fighters.

Hos Dansk Folkeparti kan man godt tilslutte sig de fleste punkter, men man mener ikke det er nok, og derfor efterlyser Kristian Thulesen Dahl blandt andet en skærpet kontrol ved de danske grænser, samt bedre mulighed for at udvise kriminelle udlændinge.

Konservative vil have bedre udstyr til politiet

Hos Det Konservative Folkeparti siger formand Søren Pape Poulsen, at man ”langt hen ad vejen” godt kan snakke med regeringen om de ting, den har fremlagt. Han efterlyser dog, at man gør noget ved de udfordringer, der har vist sig i forbindelse med weekendens angreb i København.

- Jeg mangler, at man allerede adresserer for eksempel de udfordringer, der er med politiets uddannelse, træning og deres udstyr. Det kunne man jo godt have taget fat på allerede nu, siger Søren Pape Poulsen til TV 2 News og kritiserer desuden regeringen for at ville bruge penge, der allerede er tilført.

SF’s formand Pia Olsen Dyhr roser planen for at indeholde mange gode tiltag, men mener samtidigt, at der skal mere til.

Hun efterlyser bedre udstyr og træning til politiet. En bedre registrering af overvågningskameraer, samt bedre kontrol med hjemmeværnets våben, så det i fremtiden ikke kan lykkedes at få fat i dem og bruge dem til et angreb, som tilfældet var i weekenden.

Partierne bag henholdsvis politiforliget og forsvarsforliget skal nu mødes til forhandlinger. Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt vil noget skulle udmøntes i konkret lovgivning, mens andet kræver flere midler enten her og nu eller på længere sigt.

Statsministeren fortalte endvidere på torsdagens pressemøde, at det kan blive nødvendigt med yderligere tiltag, men at man for nu afventer en rapport fra politiet og PET om weekendens hændelser i København.

Her er de 12 punkter i regeringens terrorplan

Her er de 12 punkter, som regeringen har præsenteret:

1. 200 mio.kr. til udbygning af politiets og PET’s beredskabs- og overvågningsindsats.

2. 150 mio. kr. til øget it- og analysekapacitet.

3. Udvidelse af livvagtsstyrken.

4. Adgang til relevante oplysninger om flypassagerer.

5. Undersøgelse af mulig registrering af brugere af taletidskort. Bedre redskaber til Forsvarets Efterretningstjenestes indsats over for terror rettet mod Danmark

6. 415 mio. kr. til indhentning og analyse af oplysninger om terrortrusler fra udlandet.

7. Styrket indsats mod danske ekstremister i udlandet. Styrkelse af beredskabet til indsats ved en terrorhændelse

8. Udvidelse af aktionsstyrken i PET.

9. Forstærket nationalt døgnberedskab under Rigspolitiet. Forebygge radikalisering i fængslerne

10. Nye initiativer til forebyggelse af radikalisering i fængslerne. Øget dansk bidrag til internationalt samarbejde om terrorbekæmpelse

11. Styrkelse af den forebyggende indsats i bl.a. Mellemøsten og Nordafrika. Gennemgang af den danske terrorbekæmpelse

12. Et udvalg skal gennemgå den danske terrorbekæmpelse.

Regeringen vil målrette i alt 970 mio. kr. over de næste 4 år til de nye tiltag.

Kilde: Justitsministeriet