DF-top sætter medlem på plads: Rad. V. er ikke ansvarlig for terror

Radikale Venstre har intet ansvar for de angreb, som København oplevede i weekenden.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis partifomand Kristian Thulesen Dahl, efter partiets folketingskandidat Aia Fog har været ude med en melding om, at Radikale Venstre bærer et stort ansvar for angrebene på grund af partiets udlændingepolitik.

- I forhold til weekendens terrorangreb er det alene gerningsmanden, der er ansvarlig for det. Det skal man ikke begynde på nogen måde at tage bort og formildne i forhold til vedkommende ved at sige, at andre også har et medansvar, siger Kristian Thulesen Dahl til tv2.dk.

Om hvorfor Aia Fog kan finde på at sige, som hun gør, siger Kristian Thulesen Dahl:

- Følelserne sidder uden på tøjet hos nogle efter de dramatiske ting, vi har oplevet i weekenden. Det tror, jeg man må have lidt forståelse for. Men jeg slår selvfølgelig fast, hvad der er Dansk Folkepartis linje.

Kristian Thulesen Dahl afviser, at det er en udpræget holdning i Dansk Folkeparti, at Radikale Venstre har et ansvar for angrebene.

- Men, jeg tror, at det der er en udpræget holdning i Dansk Folkeparti, at vi har problemer i det danske samfund i forhold til den indvandring, der er sket, at det har medført parallelsamfund, og at vi desværre ser, at der i blandt de her parallelsamfund vokser ekstremistiske miljøer, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

- Men man skal ikke blande den diskussion sammen med ansvaret for det terroranslag, vi så.

Partiformanden forklarer, at man intern i partiet vil håndtere, hvad der skal ske med de medlemmer, der ikke har fulgt partiets linje. Men han har en forventning om, at der rundt omkring i partiforening bliver lyttet efter, hvad han siger.

- Jeg gør det krystalklart, hvad der er Dansk Folkepartis linje, og jeg har selvfølgelig også en forventning om, at medlemmer af Dansk Folkeparti hører, hvad jeg siger, siger han.

Her kan du se interviewet med Aia Fog:

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter