Redaktør: Støjberg er den nye Pia K.

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg har endnu engang formået at skille vandene i dansk politik – og internt i Venstre – med sit Facebook-udfald mod en gruppe indvandrerdrenge. Og Venstre-profilen er efterhånden ved at have positioneret sig som en af dansk politiks absolut mest synlige skikkelser i den altid ophedede debat om integration og indvandrere.

Sådan lyder analysen fra TV 2s politiske redaktør Anders Langballe.  

- Jeg tror, hun er helt bevidst om, hvordan hun formulerer sig, og at hun med den her retorik og skarpt skårne meldinger taler til en ret stor gruppe i det danske samfund, siger TV 2’s politiske redaktør Anders Langballe og fortsætter:

- En politiker vinder ikke nødvendigvis ved at forsøge at gøre alle begejstret. Hvis en politiker ikke formår at dele vandene, bliver man let ligegyldig. Og Støjberg viser jo i hvert fald med de her udtalelser, der skaber massiv opmærksomhed, at hun ikke er ligegyldig.

Kan sammenlignes med Pia Kjærsgaard

Anders Langballe påpeger samtidig, at der er en lang række ligheder mellem Inger Støjberg og den tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard, der i mange år fremstod som dansk politiks mest fremtrædende hard-liner i integrations- og indvandringsdebatten.

- Sammenligningen med Pia Kjærsgaard ligger lige for. Pia Kjærsgaard er i store kredse af det danske samfund usandsynligt populær, og i andre kredse er hun håne- og hade-objekt nummer ét. Det er samme mekanismer, Støjberg sætter i gang, siger han og fortsætter:

- Derudover er det jo bemærkelsesværdigt, at de budskaber fra Støjberg, som vækker opsigt og skaber voldsom debat, jo næsten altid drejer sig om samme emne; integration og indvandring.

Kampen om Venstres linje

Inger Støjberg er – akkurat som ved lignende tidligere debatter – blevet angrebet af flere af sine partifæller efter opslaget om biografturen.

Venstres medlem af Europa-parlamentet Jens Rohde beskylder hende for at ”forpeste kommunikationen”, og folketingskandidat Kaare Traberg Schmidt skriver, at ”der er intet nyt under solen, når Inger udtaler sig nedladende om indvandrere”.

- Den her debat illustrerer også fint, hvordan der er gang i en kamp internt i Venstre. Og overfor Støjberg står dem, der opfatter sig selv som fortalere for Venstre-grundtanken; et liberalt og frisindet verdenssyn, og et parti der bør slå sig op på rummelighed og plads til forskellighed, siger Anders Langballe.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter