Troels Lund får en næse i skattesag

Det er forkert, at Troels Lund Poulsen får næse i skattesag, mener DF's gruppeformand, Peter Skaarup.

Venstres forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen har fået en rød næse fra flertallet i underudvalget i Udvalget for Forretningsorden for sin rolle i skattesagen mod Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes ægtemand, Stephen Kinnock.

Det oplyser Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

- Jeg opfatter det som en politisk partsmelding, hvor nogle partier på Christiansborg driver noget folketingspolitik mere end et egentligt sagligt indhold, siger Peter Skaarup.

Det røde flertal giver Troels Lund Poulsen (V) en næse, skønt Skattesagskommissionen klart konkluderede, at han ikke søgte at ændre eller påvirke Skat Københavns sag mod Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, siger Peter Skaarup.

- Nogle politikere mener, at de er klogere end Skattesagskommissionen. De vil give en næse, selv om kommissionen ikke har bevist, at Troels Lund Poulsen var ansvarlig for de ting, der er foregået, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter

Derfor hedder det en næse.

- Ordet stammer fra det gammeldanske ord nesæ, der betyder vanære eller skam. Næsen kan i Danmark uddeles af Folketingets medlemmer, Rigsrevisionen, Statsrevisorerne og Folketingets Ombudsmand.

- En næse får sjældent parlamentariske eller direkte politiske konsekvenser, mens et flertal i Folketinget kan tvinge en minister til at gå af ved at udtrykke et såkaldt mistillidsvotum.

- Venstres tidligere formand og udenrigsminister i Schlüter-regeringen, Uffe Ellemann-Jensen, er rekordholder i tildelingen af næser. Han fik 80 styks. De fleste blev givet som følge af fodnotepolitikken, hvor han som udenrigsminister var pålagt at repræsentere synspunkter i Nato, han ikke selv delte, og som han derfor ikke - efter Folketingets mening - fulgte.