Støjberg svarer igen: Jeg beskriver jo bare virkeligheden

Inger Støjberg, Venstres politiske ordfører, har i den grad sat sindene i kog på Facebook, efter at hun tirsdag aften i en opdatering på det sociale medie langede ud efter en gruppe indvandrerdrenge, der ifølge politikeren opførte sig respektløst under en biograffilm.

- I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan, skrev Støjberg blandt andet.

Den efterfølgende Facebook-tråd har mere end 4.000 kommentarer, og mange beskylder her Venstre-ordføreren for at generalisere. Også politiske modstandere – heriblandt transportminister Magnus Heunicke – har efter opdateringen langet ud efter Støjberg:

'Det er virkeligheden'

- Jeg kan se, at det har skabt debat. Men jeg har beskrevet den virkelighed, jeg har oplevet, og det synes jeg sådan set kun er på sin plads, siger Inger Støjberg til TV2.dk.

Folk reagerer blandt andet på, at du fokuserer på, at der er tale om ”indvandrerdrenge”. Problemet med unge, der går i biografen og ikke kan opføre sig ordentligt, kender vi vel alle til, men det har vel ikke nødvendigvis noget at gøre med, om det er danske unge eller indvandrere? Hvorfor er det overhovedet relevant at beskrive, at det var indvandrere, der opførte sig sådan?

- Jeg har beskrevet virkeligheden, som den var i aftes. Og havde det været en gruppe svenskere eller en gruppe drenge, der gik med ens træningsdragter fra deres fodboldklub, havde jeg også beskrevet det. Det her er ikke et spørgsmål om at slå alle indvandrere over én kam. Det her er et spørgsmål om at beskrive den virkelighed, jeg oplevede i aftes. Og der sad en gruppe unge indvandrerdrenge og chikanerede flere biografgæster.

Men hvorfor er det relevant at nævne, at det er indvandrere?

- Det har intet at gøre med, at de var indvandrerdrenge. Det var bare indvandrerdrenge. Og det nytter jo ikke noget, hvis ikke man må skrive det.

Mener du, at dine kritikere er ømskindede og ikke vil se virkeligheden i øjnene?

- Det vil jeg slet ikke tage stilling til. Det eneste jeg kan sige er, at man løser i hvert fald ikke de problemer, der er i samfundet, hvis ikke man tør at snakke om dem. 

Er du overrasket over, hvor meget opmærksomhed og hvor meget kritik den her opdatering har affødt - eller var du godt klar over, at den ville skabe voldsom debat?

- Nej, det var jeg ærlig talt ikke. Da jeg trykkede 'send', var jeg bare temmelig irriteret over, at jeg havde været i biografen og havde brugt rigtig meget af tiden på at prøve at tysse på nogle drenge, der ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt, siger Inger Støjberg.

Hvad mener du om Støjbergs opdatering? Blandt dig i debatten på TV 2 Politiks Facebook-profil:

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter