Se kortet - er du ramt: Boligskattekrig hos de borgerlige

Det er fortvivlelsens selvhjælp, når De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, skoser Venstre for at svigte boligejerne, fordi de ikke vil fastfryse grundskylden indtil 2020.

Det siger politisk kommentator, Hans Engell, efter Papes angreb på Venstres formand Lars Løkke Rasmussen i Berlingske.

- De Konservative kæmper en fortvivlet kamp for at finde vælgere. Grundskatterne er meget høje i nogle af de konservative kommuner i Københavns omegn. Pape prøver at stjæle nogle stemmer fra Venstre. Det handler hele operationen om, siger Hans Engell.

Boligejere i Frederiksberg, Rudersdal og København har set grundskylden stige mest.

Løkke vil kun være statsminister, hvis boligjobordningen genindføres med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015. Venstre støtter ikke De Konservatives krav om at bruge 4,5 milliarder kroner på at fastfryse grundskylden indtil 2020.

Pape løber en risiko ved at spille boligkortet, mener Hans Engell.

- Det er bestemt ikke risikofrit. Det forstærker billedet af, at De Konservative ikke er et folkeparti, men koncentrerer sig om landets mest velbjergede vælgere. Men det er nødvendigt, hvis Pape overhovedet skal have en lille bitte fremgang, siger Hans Engell.

Skønt hans melding udvisker billedet af en fasttømret blå blok, skader Papes projekt ikke en borgerlig regering, mener han.

- Det får ikke borgerlige vælgere til pludselig at stemme på Socialdemokratiet. Det bidrager kun til at skabe intern irritation i blå blok. Her tager Venstre og Dansk Folkeparti et godt stykke over 40 procent af vælgerne. Det skaber misundelse, mener Hans Engell.

Søren Pape er presset, fordi han går af, hvis han ikke vælges til Folketinget, påpeger han.

- Ingen andre partiledere er personligt på vippen, siger Hans Engell.

Her kan du se, hvordan grundskylden vil udvikle sig for et typisk parcelhus i landets kommuner ifølge Danske Banks beregninger: