Pape i angreb på Løkke: Han svigter boligejerne

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er i færd med at svigte de danske boligejere. Det udtaler De Konservatives leder Søren Pape Poulsen i et interview med Berlingske lørdag.

Den konservative leder er bekymret over, at boligejerne oplever voldsomme stigninger i ejendomsskatterne.

- Vi oplever pensionister, som har betalt huset ud og altid svaret enhver sit, som nu sidder og regner på, hvornår de skal flytte fra hus og hjem på grund af grundskylden. Det er fuldstændig ude i hampen, og jeg kan bare konstatere, at jeg ikke har hørt en melding fra Løkke om, at han vil gøre noget. Så længe man ikke vil det, så svigter man boligejerne, siger Søren Pape Poulsen.

For De Konservative vil det derfor være afgørende i eventuelt kommende regeringsforhandlinger, at der gøres noget ved grundskylden. Selv vil partiet bruge 4,5 milliarder kroner på at fastfryse grundskylden frem mod år 2020.

Berlingske har ikke kunnet få en kommentar fra Venstres formand, men partiets finansordfører Peter Christensen afviser det konservative angreb.

- Men vores førsteprioritet er at sænke skatten for de laveste arbejdsindkomster, fordi vi ser den største udfordring - økonomisk som moralsk - for at være, at det ikke kan betale sig at arbejde, siger Peter Christensen.

Her kan du se, hvordan grundskylden vil udvikle sig for et typisk parcelhus i landets kommuner ifølge Danske Banks beregninger: