Hed debat om fradrag: Stop nu, du er 100 procent demagog!

Venstre mangler at redegøre for, hvor pengene skal komme fra, når de vil genindføre det populære håndværkerfradrag med tilbagevirkende kraft i 2015.

Sådan lyder meldingen fra regeringen, og den anklage blev igen bragt til bords af skatteminister Benny Engelbrecht (S), da han fredag eftermiddag var i direkte debat med tidligere skatteminister Peter Christensen (V) på TV 2 NEWS om ordningen.

- Hvis man i 2015 skal ind og finansiere noget som helst, skal man ind og åbne statsbudgettet. Så skal man enten skære ned i de aftaler, der er lukket med kommuner og regioner, eller man skal ud og fyre offentlig ansatte.

- Eller vil man tage fradraget på kontingenter på 3000 kroner fra 1,3 millioner danske lønmodtagere? Er det sådan man vil finansiere den her ordning, spurgte Benny Engelbrecht.

Den præmis købte Peter Christensen ikke. I stedet mente han, at skatteministeren opførte sig usagligt og forsøgte at køre debatten ud på et sidespor.

- Jeg synes ikke, det klæder ikke en skatteminister at sidde som 100 procent demagog på fjernsynet. Jeg sidder her og svarer, hvad Venstres politik er, og som vi har lagt frem hele tiden.

- Vi ønsker for eksempel at normalisere dansk udenrigspolitik og at gå på FN-niveau på udviklingsbistanden.Så nævner du i stedet en række områder, som du synes, burde være Venstres politik, fordi det ville gøre det nemt for dig at være demagog. Stop nu det der!, sagde Peter Christensen.

Benny Engelbrecht holdt dog fast og krævede igen, at Venstre-ordføreren kom et konkret svar på, hvor Venstre så ville skære, hvortil Peter Christensen igen hev fat i udviklingsbistanden.

- Jeg er helt med på, at regeringen er uenig i den prioritering. Men det er jo ikke det samme som at sige, at det ikke er finansieret. Vær nu ærlig og sig, at I prioriterer, at I har lavet 31 tiltag på udlændingeområdet, der har kostet en lille milliard kroner. Det er vi uenig i. I synes, det er en god ting, lød det fra Peter Christensen.

Hele 73 procent af danskerne svarer i en ny meningsmåling, at de er tilhængere af at genindføre den såkaldte boligjobordning: