Hjort om næse: Hvor lavt vil rød blok synke

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) står onsdag til at få en næse af et flertal i Folketinget for sagen omkring Helle Thorning-Schmidts skattesag. En næse som ifølge Venstres folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksen er politisk chikane.

- Jeg synes, det er forbløffende, hvor lavt Helle Thorning-Schmidt og rød blok vil synke i den her sag. De har nedsat en kommission, der har arbejdet i to år. Som har afhørt vidne på vidne på vidne og konklusionen af kommissionens arbejde er, at der ikke var noget at komme efter med hensyn til Troels Lund Poulsen. Politiet har været sat på sagen og har lavet efterforskning og har nedlagt sagen. Så fortsætter man så i rød blok, hvor man nu vil hævne sig politisk gennem et flertal i Folketinget. Jeg synes ærlig talt, at det er under lavmålet, lyder det fra Claus Hjort Frederiksen.

Hvem mener du, har det endelige ansvar for, at der ifølge kommissionen er foregået en lækage af oplysninger fra Skatteministeriet, og at der er foregået en utidig indblanding i behandlingen af sagen?

- Man har nedsat en kommission, der har efterforsket den her sag – netop med henblik på om det var Troels Lund Poulsen eller hans presserådgiver Peter Arnfeldt, der havde gjort det her. Der er man kommet frem til, at det er det ikke. Politiet har nedlagt deres efterforskning. Så er det da udelukkende politisk chikane at anvende en begrundelse om, at en minister så i øvrigt har ansvar for alting. Det er det jeg mener, der er det forargelige i den her sag, lyder det fra Claus Hjort Frederiksen.

Socialdemokraterne og De Radikale, og regeringens parlamentariske grundlag, SF og Enhedslisten vil på et møde onsdag med resten af Folketingets partier aflevere deres konklusion, som de håber, at andre partier kan støtte.

I erklæringen, som Politiken har set, fremhæves en række forhold i sagen, som partierne finder kritisable: Det drejer sig om selve lækagen, fejlinformationer til Folketingets Ombudsmand samt uberettiget videregivelse af personfølsomme oplysninger.

De fire partier sammenfatter, at det er "stærkt kritisabelt, at de nævnte ulovligheder fandt sted".

Ikke mindst tilføjer de fire partier, at "det politiske ansvar for ulovlighederne i sidste instans påhvilede den politiske ledelse af Skatteministeriet og dermed den ansvarlige minister på daværende tidspunkt".