- Pia K fik modstand af skarp og polemisk Thorning

Folketingssalen lagde tirsdag eftermiddag lokale til en ophedet debat mellem en række af landets mest fremtrædende politikere. En debat der viste, at statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke er bange for at udfordre Dansk Folkeparti i den værdidebat, der meget vel kan vise sig at blive afgørende frem mod valget.

Sådan lyder analysen fra TV 2’s politiske redaktør Anders Langballe.

- Det har været en meget interessant debat. En skarp debat. Og jeg synes, man så en kampberedt statsminister, siger Anders Langballe.

Ordvekslingen mellem Pia Kjærsgaard og Helle Thorning-Schmidt fandt sted under en såkaldt forespørgselsdebat, som DF-ordføreren har indkaldt til for at diskutere ”de udfordringer, der følger af indvandringen

- Hos Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaard, der har rejst denne debat, opfatter man det her emne som sin hjemmebane. Værdidebatten og fokus på indvandring er et punkt, hvor man ofte har formået at få tiltrukket vælgere fra Socialdemokraterne, siger Anders Langballe og fortsætter:

- Og den angst, der nogle gange har været fra nogle socialdemokrater for at debattere det her, den så man altså ikke hos Thorning. Hun gik direkte i kødet på DF, og det varsler en livlig og heftig debat på det her område i den kommende valgkamp.

Du kan læse mere om debatten i Folketingssalen her.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter