Enighed om ny anti-ekstremisme-plan: Millioner til forebyggelse

Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten er netop nået til enighed om en ny anti-radikaliseringsplan, der skal styrke indsatsen for at forebygge radikalisering og ekstremisme. 

Det besluttes blandt andet at bevilge i alt 6,9 millioner kroner til etableringen af et såkaldt exit-center. Derudover skal Kriminalforsorgen have flere midler, mens et millionbeløb også bliver afsat til "mobilisering af civilsamfund og lokalmiljøer'. 

- Vi er blevet enige om en stor antiradikaliseringsplan, som skal imødegå de problemer, vi ser i Danmark med radikalisering og udemokratiske tendenser blandt ikke mindst nogle af vores unge, siger Mette Frederiksen og fortsætter: 

- Vi gør flere ting med denne plan: For det første kommer der stort fokus på at forebygge, at unge ender i de her radikaliserede miljøer. Men det er klart, at hvis nogen går den vej, skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at de kommer ud derfra. Og derfor er jeg som justitsminister rigtig glad for at alle partierne er blevet enige om at styrke Politiets Efterretningstjeneste med flere midler. Både sådan at vi bedre kan overvåge, hvad der sker på nettet. Men også at vi styrker exit-strategierne, så vi kan få folk til at forlade de her radikaliserede miljøer.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter