Engell forudser politisk 'brag': I dag begynder valgkampen for alvor

Statsminister Helle Thorning-Schmidt skal tirsdag eftermiddag redegøre for regeringens værdipolitik i forhold til indvandring.

Det er Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, der har bedt statsministeren om at svare på, hvad regeringens værdipolitik er - set i lyset af den stigende indvandring til Danmark.

Politisk kommentator Hans Engell mener, at værdidebatten er startskuddet til valgkampen:

- Det bliver simpelthen generalprøven på det kommende Folketingsvalg. Det bliver en værdipolitisk debat, som vi kommer til at se gentagne gange, når valget i løbet af de kommende måneder bliver udskrevet. For det er lige præcis den debat, som Dansk Folkeparti gerne vil have. Og det er faktiske også en debat som Helle Thorning heller ikke er ked af at tage. Nemlig alle de konsekvenser der er af den stigende indvandring, hele spørgsmålet om integrationen, spørgsmålet om asylmodtagelsen og kommunernes håndtering. Og så selvfølgelig de økonomiske konsekvenser, som Pia Kjærsgaard nævner.

- Det vil være en debat, hvor DF vil være enormt offensiv. Ud over Pia Kjærsgaard vil det være Peter Skaarup og Martin Henriksen, der kommer til at blive våbendragerne i den her sag. På den anden side vil statsministeren også være væbnet til tænderne. Fordi hendes pointe vil være, at en værdipolitisk debat ikke bare må handle om – efter hendes synspunkt – at Dansk Folkeparti tager patent på danske værdier. Så jeg tror, vi skal regne med at det bliver et brag, lyder det fra Hans Engell.

Dansk Folkeparti mener, at indvandringen presser danskerne til at ændre levemåde og adfærd og dermed "rette ind" af hensyn til indvandrere. Og så er der det økonomiske aspekt.

- Først og fremmest ændres mange ting i forhold til det økonomiske, fordi indvandringen er meget, meget dyr. Det kan man slet ikke komme udenom. Der bliver vi simpelthen tvunget til at ændre meget i forhold til, hvad vi ellers er vant til i vores sociale velfærd, fordi indvandringen er så dyr, som den er. Det er ganske urimeligt, siger Pia Kjærsgaard mandag aften til TV 2.

- Samtidig er der en masse symboler, hvor vi bøjer nakken alt for meget, synes vi i Dansk Folkeparti. I forhold til en muslimsk kultur, der er os fremmed. En kultur, der tager mere og mere over i vores daginstitutioner, på vores arbejdspladser og vores skoler.

Mødet i Folketingssalen begynder tirsdag klokken 13.