Rosenkrantz-Theil: Derfor skal far og mor stilles lige i skilsmisser

Staten er med den nuværende – og forældede – lovgivning med til at plante konflikter mellem mor og far i skilsmissesager.

Sådan lyder det nu fra Socialdemokraternes socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil, der derfor lægger op til en lovændring, der skal sikre en reel ligestilling mellem forældrene i skilsmissesager.

- Der er en absurd opdeling i A- og B-forældre. Vi skal huske på i Danmark, at langt de fleste skilsmisser heldigvis er fredelige. Og det vil sige, at man finder løsninger forældrene imellem. Og alligevel går staten ind og kræver, at man skal tage stilling til hvem der er A- og B-forældre, siger S-ordføreren og fortsætter:

- Problemet med den opdeling er, at hvis man for eksempel havner i konflikt, så sidder A-forældreren med rigtig gode kort på hånden, og det vil sige, at man planter noget, som kan blive kimen til en konflikt mellem forældrene, fordi de skal tage stilling til det her.

Venstre og SF bakker op

På den baggrund foreslår Pernille Rosenkrantz-Theil en ændring af lovgivningen, og ideen får opbakning fra en række andre partier på Christiansborg.

- Jeg er enig i, at begge parter skal opleve sig selv som forældre og som fuldstændig ligeberettigede i forhold til deres barn. Og det er de ikke i dag, siger Venstres familieordfører, Tina Nedergaard, til Politiken. Også SF’s Trine Mach erklærer sig enig.

Pernille Rosenkrantz-Theil uddyber:

- Lovgivningen er simpelthen ikke fulgt med. I gamle dage gav det jo mening, fordi det alligevel var kvinderne, der bar hovedansvaret for børnene. Men i dag er fædrene kommet på banen. For mig handler det om, at børnene har brug for begge forældre. Og brug for at børnene ikke ryger i totterne på hinanden. Derfor skal staten ikke plante den type af konfliktstof mellem forældrene. Staten skal bidrage til at børnene kan leve på så fredelig vis med mor og far, der nu er skilt fra hinanden.

Hvad mener du om det nye forslag? Deltag i debatten pĂĄ TV 2 Politiks Facebook-profil.

Følg TV 2 Politik

FĂĄ seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion pĂĄ Christiansborg:

TV 2 Politik pĂĄ Facebook

TV 2 Politik pĂĄ Twitter