Banke springer fra som folketingskandidat

Den tidligere borgmester i Fredericia, Thomas Banke (V), stiller alligevel ikke op til folketinget.

- Sagen er den, at min tætteste familie samt mine nærmeste, siden jeg meddelte mit kandidatur, er blevet direkte indblandet i mit politiske engagement på en yderst ubehagelig måde – det er simpelthen kommet for tæt på og gået langt ud over vores personlige grænser. Det er absolut ikke rimeligt, og det kan jeg ikke byde dem. Hensynet til min familie og mine nærmeste vægter naturligvis højest – de skal ikke udsættes for det pres jeg selv har lagt under siden fredag, skriver han på Facebook.

Han meddelte i fredags, at han ville stille op til næste folketingsvalg, som finder sted senest til september.

Thomas Banke måtte i starten af 2013 under stor dramatik trække sig fra sit hverv som Fredericias borgmester og byrådsmedlem efter sager om bilagsrod, kørselsregnskab samt afhængighed af smertestillende midler.

Thomas Banke ønsker ikke at fortælle mere om hans beslutning om at droppe folketings-kandidaturet.

- Thomas Banke og hans familie beder samtidig offentligheden om, at respektere deres ønske om at få genskabt den nødvendige ro. Derfor vil han ikke kunne træffes i den kommende tid. Der appelleres til, at dette ønske respekteres. Rent praktisk skal det i øvrigt oplyses, at Thomas Bankes telefon vil være slukket i den nødvendige tidsperiode af hensyn til ovennævnte, lyder det i Bankes Facebook-opdatering.

Thomas Banke

32-ĂĄrige Thomas Banke har en begivenhedsrig politisk karriere bag sig.

  • I 2005 blev han valgt ind i byrĂĄdet for Venstre i Fredericia
  • To ĂĄr senere blev han valgt som formand for Venstres Ungdom
  • I 2009 blev han borgmester i Fredericia
  • I december 2012 sygemelder Thomas Banke sig pĂĄ ubestemt tid, da det kommer frem, at han er afhængig af morfin efter en kompliceret tandbehandling. Det kommer ogsĂĄ frem, at der er rod i hans kørselsregnskaber. FĂĄ dage senere vedtager byrĂĄdet et mistillidsvotum mod ham.
  • I januar 2013 meddeler bestyrelsen for Venstre i Fredericia, at man alligevel har tillid til Banke, og han vender tilbage til arbejdet som borgmester. Det varer dog kun fĂĄ dage, før han trækker sig efter splid i Venstres gruppe i byrĂĄdet.