Løkke på Danmarks-turné: Selvfølgelig er det valgkamp

Tidligere på måneden var det statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der skød valgåret i gang med at invitere pressen med på besøg i Bilka i Ishøj, i håb om at få udbredt sit budskab om behovet for at få indvandrere integreret på arbejdsmarkedet.

I dag er det så Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, der indleder en turné rundt i landet. I alt otte besøg i både Jylland, på Fyn og Sjælland de kommende to dage. Første stop på turnéen var Rybners Gymnasium i Esbjerg, hvor Venstre-formanden svarede på spørgsmål fra de studerende.

- Jeg tror, jeg har været ude godt 200 gange siden sidste valg, på virksomheder og institutioner, og det er en fornøjelse hver gang. Jeg vil gerne tale med de unge om deres fremtid. Og det bliver selvfølgelig mere aktuelt af, at der er valg om lidt. Og det er jo en chance for dem til at forme deres fremtid, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Mit udgangspunkt er, at Danmark er et godt land, og det går lidt bedre, men vi er jo slet ikke i mål. Vi skal have langt flere flyttet fra passivitet til aktivitet. Vi skal sørge for, at det bedre kan betale sig at arbejde, bedre kan betale sig at tage en uddannelse og det er det, jeg gerne vil snakke med de unge om.

’Selvfølgelig er det valgkamp’

Senest i september i år skal danskerne til Folketingsvalg. Hvornår præcist valget bliver udskrevet, er alene op til statsministeren. Men en lang række kommentatorer og politiske iagttagere har slået fast, at valgkampen allerede de facto er skudt i gang.

- Selvfølgelig er det valgkamp, siger Lars Løkke og fortsætter:

- I den forstand er hele mit liv valgkamp. Der er bare ikke nogen forskel på de møder jeg har i dag, og så de gymnasiebesøg, jeg havde for et halvt år siden.

- Jeg siger det samme i dag som da jeg kom for en måned siden, og hvor jeg ikke havde News med.                           

Analytiker: Handler om at være tæt på danskerne

Ifølge TV 2’s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen handler toppolitikernes hyppige besøg rundt i landet i disse dage først og fremmest om at sende et signal om, at man er tæt på danskernes hverdag.

- Princippet er det samme: At komme væk fra Christiansborg og komme ud tæt på danskerne – og gerne kunne sætte fornavn på nogle af dem, siger Peter Lautrup-Larsen og fortsætter:

- Og det er nok ikke noget tilfælde, at han begynder på et gymnasium. Gymnasiereformen er i øjeblikket et stort tema på Christiansborg. Senere i dag skal han besøge en tømrer, og her vil han nok tale om håndværkerfradrag, som den nuværende regering har afskaffet og som blå blok med Venstre i spidsen gerne vil have genindført, siger TV 2's politiske analytiker og understreger, at Venstre-formandens første turné-besøg ikke bød på egentlige nyheder. 

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter