Han vil skabe partiet til højre for DF

Mere end hver tiende dansker savner et parti på stemmesedlen, der har en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti.

Det fremgår af en meningsmåling i dagens udgave af Jyllands-Posten, og målingen glæder historikeren Morten Uhrskov, som mener, at han kan tilbyde danskerne netop det. Han er landsformand for det nationalkonservative Dansk Samling, der har som mål at blive opstillet til folketingsvalget.

- Den her måling understreger jo, at vi er et alternativ, der efterspørges – og det alternativ her bliver målt til omkring en halv million danskere. Og det glæder mig især, at målingen viser, at der er en stor del af de unge, der er enige med os, for det rammer jo en tyk pæl igennem den myte, som mange turnerer rundt med, om at de at unge, der er vokset op med det multikulturelle samfund, ikke vil sætte spørgsmålstegn ved det, siger Morten Uhrskov og fortsætter:

- Og det er glædeligt, at folk, alt spin til trods, godt kan se, at Dansk Folkeparti reelt ikke fører en stram udlændingepolitik.

Hvad baserer du den pĂĄstand pĂĄ?

- Det baserer jeg på tal. Problemerne på en lang række områder i forhold til indvandring var jo større i 2011 end i 2001, da Dansk Folkeparti fik indflydelse. Tilstrømningen af indvandrere fra tredjeverdenslande er langt fra stoppet. Udgifterne vokser, og der er enorme problemer med kriminalitet og bander. Det er jo virkeligheden.

Dansk Folkeparti havde indflydelse under VK-regeringen, men jo ikke flertal for udelukkende at gennemføre sin egen politik?

- Problemet med Dansk Folkeparti er, at de ikke står fast på nogle ufravigelige krav. Jeg forventer ikke, at noget parti, der har under 90 mandater, kan få al deres politik igennem. Men for Dansk Samling vil det være et ufravigeligt krav at få standset asylstrømmen. Ikke nødvendigvis ved at opsige flygtningekonventionen, men ved at omfortolke den. Og så have is i maven, hvis man får en dom mod sig ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomsstol.  

Vil stoppe al indvandring fra tredjeverdenslande 

Dansk Samling er ikke i øjeblikket i gang med at indsamle vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget til Folketinget. Men i løbet af 2015 bliver det muligt at indsamle vælgererklæringer digitalt, og det bliver afgørende for Dansk Samling, spår Morten Uhrskov:

- Det gør en kæmpe forskel. Så snart den ændring ligger fast, går vi i gang. Jeg kan ikke love, at vi så når det til valget i 2015, men vi vil i hvert fald være med til det efterfølgende valg.

Hvor stram mener I, at indvandringspolitikken skal være? Skal det for eksempel slet ikke være muligt for personer fra tredjeverdenslande at flytte til Danmark?

- Det vil være et principielt krav for Dansk Samling, at al indvandring fra tredjeverdenslande skal stoppes.

Jyllands-Postens meningsmåling er lavet fra den 7.-11. januar – altså i dagene efter terrorangrebet mod blandt andet magasinet Charlie Hebdo. Et angreb, som den islamistiske terrorgruppe Al-Qaeda har taget ansvaret for. Og Morten Uhrskov erkender, at angrebet kan have påvirket målingen.

- Jeg skal ikke kunne sige, om tallet havde været lavere, hvis der ikke havde været det angreb. Selvfølgelig har sådan noget en effekt. Men i virkeligheden synes jeg, at det vigtigste for os er at pege på de meget alvorlige problemer, som Danmark har som følge af årtier, hvor de politiske partier har tilladt den store indvandring.

Følg TV 2 Politik

FĂĄ seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion pĂĄ Christiansborg:

TV 2 Politik pĂĄ Facebook

TV 2 Politik pĂĄ Twitter