Landet i Sierra Leone: Thorning besøger ebola-klinik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er landet i det ebola-plagede afrikanske land Sierra Leone og har besøgt et behandlingsted for ebolaramte i byen Port Loko, hvor dansk sundhedspersonale arbejder.

Den danske gruppe på 20 personer består af læger og sygeplejersker, og de befinder sig i byen Port Loko, hvor de sammen med et hold fra Irland og lokalt ansatte står for et ebola-behandlingscenter. 

- Det er meget vigtigt for mig at komme herned og sige tak til de danskere, der forlader en tryg tilværelse og sætter deres liv på spil for at bekæmpe ebola, siger Helle Thorning-Schmidt.

Efter besøget på klinikken fløj Helle Thorning-Schmidt og resten af delegationen i helikopter tilbage til hovedstaden Freetown.

TV 2's politiske redaktør Anders Langballe er med på rejsen.

- Der er ingen tvivl om, at besøget har gjort et stort indtryk på Helle Thorning-Schmidt og resten af delegationen. Sierra Leone er et af verdens fattigste lande, og ebolaepidemien har trukket landet længere tilbage, siger han.

Helle Thorning-Schmidt skal også besøge det danske skib Ark Futura i Freetown, som har fragtet FN-køretøjer, der skal bruges til nødhjælp og transport rundt i de tre ebolaramte lande – Sierra Leone, Liberia og Guinea. Derudover skal statsministeren også mødes med Sierra Leones præsident, Ernest Bai Koroma.

Helle Thorning-Schmidt er den første vestlige statsleder, der besøger Sierra Leone, efter ebolaepidemien brød ud.