Indfør madkasser i stedet for kontanthjælp

I går sendte TV2 andet afsnit af dokumentarprogrammet om sigøjnerbossen Gimi Levakovic og hans familie, der over en årrække har kostet de danske skatteydere millioner af kroner uden at betale tilbage med andet end kriminalitet, utryghed og utaknemmelighed.

Det er beskæmmende at se, hvordan en hel familie gennem snart 40 år har gjort en dyd ud af at modarbejde det samfund, der finansierer deres liv, og sagen viser tydeligt, at vi mangler redskaber til at tage hånd om denne helt særlige gruppe af hårdt belastede kontanthjælpsmodtagere.

I programmet i aftes var der fokus på, hvordan en række af familiens medlemmer gentagne gange er blevet dømt for trusler mod og overfald på kommunale sagsbehandlere. Levakovic-familien er gudskelov er et særtilfælde, men det er trusler mod socialrådgivere og kommunalt ansatte generelt desværre ikke.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, fortæller til TV2, at trusler fra blandt andet kontanthjælpsmodtagere er et stigende problem for socialrådgivere i hele landet. Mere end hver femte af Majbrit Berlaus kolleger oplevede i 2013 trusler om vold i deres arbejde.

Trusler skal naturligvis meldes til politiet, men det er tydeligvis ikke nok til at løse problemet.  Derfor foreslår jeg, at der indføres en madkasseordning for de værste og mest umulige modtagere af kontanthjælp.

Madkasseordningen skal fungere på den måde, at kontanthjælpsmodtagere, som gentagne gange har truet medarbejdere eller groft udnyttet systemet istedet for bare at få en check, modtager en kasse med frugt, kød og andre fornødenheder.

Det er tid til at stramme op!