Se støttepartiets stikpille: SF driller Thorning efter Bilka-besøg

Flere folketingsmedlemmer fra regeringens støtteparti SF sender nu en virtuel stikpille afsted mod statsminister Helle Thorning-Schmidt efter hendes besøg i Bilka i Ishøj i mandags.

Under overskriften ”En tilfældig mandag i Bilka”, retter SF’erne en slet skjult kritik af både regeringens rolle i forbindelsen med sagen om systematiske resultatmålinger af offentligt ansatte, samt af Thornings manglende vilje til at finde en løsning på dagpengeområdet.

Her er det partiets socialordfører Trine Pertou Machs opslag på Facebook:

Og skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen på Twitter:

- Det handler som sådan ikke om Bilka og om Helle Thorning. Det handler om at vise, at vi er dybt uenige med regeringens og finansminister Bjarne Corydons beslutning om endnu mere kontrol af de offentligt ansatte, siger SF’s socialordfører Trine Pertou Mach.

- Og det her er et forsøg på i morskab at vise, hvor langt ude det kan være, hvis man beslutter sig for at ville resultatmåle alting. Og så tager vi udgangspunkt i en begivenhed, der har været rigtig meget opmærksomhed på de seneste dage.

Det er ikke første gang, at SF med et glimt i øjet langer ud efter regeringens politik, siden partiet sidste år trådte ud af regeringen. I november 2014 var det de tidligere regeringspartnere hos Radikale, der var i skudlinjen hos SF.

- Jeg tror, at humor er en god måde at nå folk med et politisk budskab, som ellers kan være svære at nå, forklarer Trine Pertou Mach.

Hvad synes du, det siger om forholdet i rød blok, at I gang på gang lancerer kampagner på sociale medier rettet mod den regering, I er støtteparti for?

- Man er nødt til at forholde sig politisk til det, der bliver foreslået. Og i det her tilfælde er vi nødt til at sige fra, når Socialdemokraterne ønsker øget kontrol med de offentligt ansatte. SF ønsker det modsatte, nemlig tillid til de ansatte i kommuner og i staten. 

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter