S-profil genopstiller ikke til Folketinget

Det bliver uden udenrigsordfører John Dyrby Paulsen, at Socialdemokraterne går til Folketingsvalg i løbet af året. Det melder han i en pressemeddelelse:

- Jeg har valgt ikke at genopstille, fordi jeg efter 10 år i Folketinget gerne vil prøve noget andet, og jeg vil ikke bede vælgerne om at stemme på mig eller vores gode lokale folk om at arbejde for mit genvalg vel vidende, at jeg har lyst til at lave noget andet, skriver John Dyrby Paulsen

Han stillede op i Slagelse kredsen, som er en del af Sjællands storkreds, hvor et af de hårdeste slag i den kommende valgkamp forventes at stå. Her stiller profiler som blandt andet Henrik Sass Larsen, Magnus Heunicke, Pernille Rosenkrantz-Theil, Mette Gjerskov, Astrid Krag og Ole Hækkerup op. Indtil i dag var udenrigsordfører John Dyrby Paulsen altså også i blandt.

Men ifølge diverse meningsmålinger, så kommer ikke alle kandidaterne ind – selvom de i dag sidder i Folketinget.

- Min beslutning om ikke at genopstille er ikke et resultat af de svigtende meningsmålinger på landsplan eller overvejelser om mulighederne for genvalg; og selvom jeg fik en garanti for at blive genvalgt ville det ikke ændre min beslutning om ikke at genopstille.

John Dyrby Paulsen er udover at være udenrigsordfører også grundlovsordfører, medlem af Nationalbankens bestyrelse, medlem af Skatterådet og gruppeformand i Slagelse Byråd, hvor han blev valgt ind ved kommunalvalget i 2013.