- Thorning vil minde os om, at hun er en pige fra Ishøj

Statsministerens besøg i Bilka er en del af større strategi hos Socialdemokraterne, som frem mod folketingsvalget vil fortælle historien om, at Helle Thorning-Schmidt er tæt på ’helt almindelige danskeres’ hverdag.

Sådan lyder analysen fra Anders Langballe, TV 2’s politiske redaktør, efter at statsministeren – sammen med et stort pressekorps – besøgte supermarkedet på den københavnske vestegn mandag eftermiddag.

- Hun forsøger her at appellere til ’den almindelige dansker’. Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt er bevidste om, at der i hvert fald i nogle vælgergrupper kan være et problem, fordi man synes, at Helle Thorning-Schmidt simpelthen er for langt væk fra den dagligdag, som danskerne kender. At der er for meget ’europæisk elite’ over hende, forklarer Anders Langballe og fortsætter:

- Og her vil hun signalere, at Bilka sådan set også er for hende. Samtidig får hun lige genopfrisket den historie, som hun ynder at fortælle, og som hun har fortalt en del gange efterhånden; at hun er opvokset i Ishøj med sin mor og har arbejdet for at tjene lidt lommepenge i Bilka som ung. Det er noget, hun gerne vil minde folk om.

Og det er langt fra første gang det seneste halve år, at statsministeren har forladt Christiansborg for at tage rundt i landet og høre om danskernes hverdag, forklarer Anders Langballe.

- Vi ved ikke, hvornår vi skal til valgurnerne, og der kan sagtens gå adskillige måneder. Men man har det seneste halve år set Helle Thorning-Schmidt skrue drastisk op for den her slags mandagshappenings. Jeg var selv kort før jul med på et ældrecenter ved Sorø, hvor Thorning var ude og drikke kaffe med nogle ældre. Der været en række eksempler på, at hun har forladt Christiansborg og taget ud, hvor danskerne er.

I november var statsministeren eksempelvis – udover et besøg på ældrecentret i Sorø - på besøg i en børnehave i Hvidovre.

Du kan se mere fra statsministerens besøg i Bilka i Ishøj her.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter