Medie: Topchefer frygter DFs indflydelse

Det vil være skadeligt for rekrutteringsmulighederne, hvis Dansk Folkeparti får stor indflydelse på udlændingepolitikken efter folketingsvalget. Det mener en stor portion af de topchefer, som Berlingske har spurgt i en rundspørge.

Med svar fra 207 topchefer svarer 50 procent, at partiets mulige indflydelse på udlændingepolitikken vil få en direkte negativ indflydelse på dansk erhvervsliv.

Kun otte procent tror på, at det kan gavne, hvis DF får mere indflydelse på udlændingeområdet.

- Dansk Folkepartis mulige indflydelse på udlændingepolitikken er bekymrende af flere årsager. Det er for det første skadeligt, hvis konkrete stramninger gør det sværere at få arbejdskraft til Danmark. For det andet er det skadeligt, hvis det skader Danmarks image blandt potentielt værdifuld arbejdskraft, siger Anders Heine Jensen, adm. direktør i kraftværksselskabet Burmeister & Wain Scandinavian Contractor (BWSC) til Berlingske.

Partiets integrations – og udlændingeordfører, Martin Henriksen, siger til Berlingske, at cheferne burde fokusere mere på at hyre flere danskere og indvandrere, der er på offentlig forsørgelse.