EL om billetpriser: Regeringen vil ikke afsætte flere penge

Regeringen er ikke lykkedes med at fortsætte de gode takter, som den lagde ud med, når det gælder priserne på tog- og busbilletter.

Sådan siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, efter TV 2 kan fortælle, at priserne på bus- og togbilletterne stiger for fjerde år i træk.

- Vi skulle have været videre ad den vej, som vi faktisk lagde ud med, da den her regeringsperiode startede, men vi har ikke kunnet presse regeringen til at afsætte flere penge, siger Henning Hyllested.

Han henviser til, at det i 2012 lykkedes forligskredsen ”bedre og billigere kollektiv trafik” - der blev dannet i 2012, da regeringens forslag om en betalingsring blev taget af bordet – at sænke billetpriserne uden for myldretiden. 

Prisstigningerne til årsskiftet rammer denne gang især pendlerne, hvilket ifølge Henning Hyllested er ærgerligt, da pendlerne er selskabernes stamkunder.

- Det ender op med, at vi skal have flere statslige penge, hvis vi skal sænke priserne – men det har vi ikke kunnet presse regeringen til.

Venstre kalder prisstigningerne for et gigantisk løftebrud fra regeringens side.