Sass: Der vil komme solomeldinger fra bÄde S og R

Du kan se Mogensen & Kristiansen pÄ TV 2 Play her.

Der vil frem mod valget komme udmeldinger fra Socialdemokraterne og de Radikale, som vil gÄ i hver sin retning.

SĂ„dan lyder forudsigelsen fra erhvervs- og vĂŠkstminister Henrik Sass Larsen (S), efter at de Radikale flere gange den seneste tid har vakt opsigt med meldinger, der ikke har vĂŠret afstemt med regeringspartnerne i S.

- Der er nogle lidt friske meldinger nogle gange fra de Radikale, siger Henrik Sass Larsen, blandt andet med henvisning til Morten Østergaards udmeldinger om at Syriske flygtninge skal pÄbegynde et "fuldt integrationsprogram fra dag et", og klima- og energiminister Rasmus Helvegs udspil om at satse massivt pÄ vindmÞller frem mod 2050.

 - Som vi hÞrer Helveg, er det jo egne fritanker, han har, fortsÊtter Sass.

Men jeg gÄr ud fra, at nÄr du siger noget som minister, sÄ er det regeringens politik. Er det ikke korrekt?

- Jo, sĂ„dan skal det jo som udgangspunkt vĂŠre. Men der vil i et valgĂ„r komme - og det vil man ogsĂ„ se i den kommende tid – meldinger fra Radikale og fra os, som nok vil gĂ„ i hver sin retning pĂ„ nogle udvalgte omrĂ„der, men hvor der stadigvĂŠk er en fĂŠllesmĂŠngde, der samler mest.

Erhvervs- og vÊkstministeren understreger samtidig, at ogsÄ hans eget parti er kommet med meldinger, der ikke nÞdvendigvis flugter med regeringspartnerens.

- Eksempelvis har vi udtalt nogle holdninger pÄ dagpengeomrÄdet, som jo nok ikke lige er det, Radikale synes er allersjovest. Vi har sagt meget klart, at vi synes der er for mange, som ryger ud af dagpengesystemet. Og at meningen med et nyt dagpengesystem er, at der ikke er sÄ mange, der skal ryge ud. Det er ikke helt det samme, som Radikale gÄr til valg pÄ.

FĂžlg TV 2 Politik

FÄ seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion pÄ Christiansborg:

TV 2 Politik pÄ Facebook

TV 2 Politik pÄ Twitter