Nu bliver rejsekortets dummebøder halveret

De meget omtalte 'dummebøder', som brugere af rejsekortet får, hvis de glemmer at tjekke ud ved rejsens afslutning, bliver fremover halveret.

Det står klart, efter et møde i Transportministeriet fredag eftermiddag. Efter mødet er der nu politisk opbakning - og opbakning fra selskabet bag rejsekortet - til at gennemføre en række tiltag, der skal forbedre det udskældte kort.

Et af tiltagende går på at 'dummebøden’, der gives hvis rejsende glemmer at checke ud, nedsættes fra 50 kroner til 25 kroner fra midten af januar 2015.

På rejser mellem landsdele, hvor dummebøden hidtil har været på 750 kroner, bliver prisen fremover 600 kroner.

Derudover skal der udvikles en app, som giver brugerne af rejsekortet mulighed for at checke ud, når man opdager, at man har glemt det - således at man undgår at få en bøde.

Aftalen indebærer også initiativer, der skal gøre det nemmere for rejsekortbrugere at ændre deres Dankort-oplysninger, forbedre informationen om registrering og brug af kundernes personlige oplysninger og meget andet. 

Politikere forlangte løsninger

De nye initiativer kommer efter, at transportminister Magnus Heunicke (S) tidligere på måneden forlangte en plan fra selskabet bag kortet.

- Nu har rejsekortet fået en frist indtil jul til at fortælle os, hvordan de kan løse den række af problemer, som blev lagt på bordet, lød det fra ministeren den 2. december.

- Der er rejst nogle meget relevante spørgsmål fra politisk hold på en lang række områder. Og trafikselskaberne har arbejdet intensivt med de spørgsmål, for at sige hvad vi punkt for punkt kunne gøre bedre, siger Bjørn Wahlsten, direktør hos Rejsekortet A/S. 

- Der er truffet et sæt af beslutninger, som jeg er sikker på kunderne vil tage godt imod.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter