Hver anden dansker: Tonen om udlændinge er for hård

Den danske debat om flygtninge er for hård. Det viser en meningsmåling som Gallup har foretaget for Berlingske.

Ifølge målingen er 51 procent af de adspurgte enige eller overvejende enige i, at debatten om flygtningene er blevet for hård.

Samtidig viser målingen, at 40 procent af Venstres vælgere er enige eller overvejende enige i, at den danske flygtningedebat er blevet for hård, mens 47 procent er uenige eller overvejende uenige i, at tonen er blevet for krads.

På grund af de store flygtningestrømme fra især Syrien bebudede regeringen i september stramninger på asylområdet, så det bliver muligt at hjemsende asylansøgere, der er i Danmark af humanitære årsager.

Både Socialdemokraterne og Venstre har været i vælten for at udtalelser og udmeldinger om asylansøgere og flygtninge. Således fik den socialdemokratiske integrations- og udlændingeordfører, Mette Reismann, kritik af sine partifæller for at udtale, at flygtninge er uønskede gæster.

På samme måde er blandt andet Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, blevet voldsomt kritiseret i forbindelse med et udkast til partiets nye udlændingepolitik, der blev lækket i sommer. I udkastet lægger Venstre op til at ændre 24-årsreglen, så den kun gælder for udlændinge, der vurderes som værende mindre egnet til integration.