DF om Reinfeldt-interview: En trussel mod Danmark

En trussel mod Danmark.

Det kalder Søren Espersen, udenrigspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti (DF) den tidligere svenske statsminister Frederik Reinfeldts tanker om indvandring. I Politiken søndag siger Reinfeldt, der er afgående formand for Moderaterne i Sverige, at indvandringen til Sverige og Norden bør fortsætte og øges.

- Hvad betyder ordet "nok"? Er Sverige fyldt op? Er Norden fyldt op? Er vi for mange mennesker? Vi er 25 mio. mennesker, som bor i Norden. Jeg flyver ofte rundt over det svenske landskab. Det vil jeg anbefale andre at gøre. Der er uendelige marker og skove. Der er så meget plads, man kan tænke sig. De, der hævder at landet er fyldt op, må jo vise, hvor det er fyldt op, siger Frederik Reinfeldt, der også mener at det indvandrer-kritiske parti Sverigedemokraterna (SD) bør holdes udenfor indflydelse i Sverige.

I et tweet skriver Søren Espersen om interviewet: Skræmmende, rædselsvækkende læsning! En broklap i Øresundsbroen? Måske... Kan blive nødvendigt.

Overfor TV2.dk uddbyber Søren Espersen:

- Det er fuldstændig vanvittigt, og jeg er glad for manden ikke er statsminister mere. De asyl-ansøgere, der opnår fast opholdstilladelse efter tre år i Sverige, kan jo frit rejse til Danmark. Det er spørgsmålet, om vi på den måde kan blive ved med at acceptere fri passage mellem Sverige og Danmark. Det er en trussel mod Danmark, siger Søren Espersen til tv2.dk.

Reinfeldt siger også, at der ikke er nogen mulighed for samarbejde med SD.

- Der findes ingen svensk borgerlighed, som indbefatter Sverigedemokraterna, siger Reinfeldt til Politiken.

Claus Hjorth Frederiksen, tidligere finansminister for Venstre, mener det er nødvendigt, den politiske elite i Sverige skifter kurs.

- Ved at nægte at samarbejde puster man til bekymringen for øget indvandring. Det giver vælgerne det indtryk, at de ikke lytter til folk. At de ikke har forstået, at vi er bekymrede. Det er et svigt, siger Claus Hjorth Frederiksen til Politiken.