Birthe Rønn: Løkke har forbedret sig

Lars Løkke Rasmussen har forbedret sig. 

Sådan lyder meldingen fra en af Venstre-formandens tidligere så åbenmundede kritikere, den forhenværende minister Birthe Rønn Hornbech. 

Debatten om magtkampe i Venstre og Lars Løkke Rasmussens ageren som partiformand er endnu engang blusset op som følge af en ny og meget omtalt bog. En bog, der især handler om det meget dramatiske forløb fra tidligere på året, hvor Løkke kun med nød og næppe overlevede som partiformand. 

Dengang krævede Birthe Rønn, at Løkke trak sig som formand. 

- Jeg har mistet troen på, at han vil lytte og forbedre sig. Derfor må han stoppe med at splitte Venstre i stumper og stykker, sagde hun dengang.

I dag er meldingen en ganske anden. 

- Vi har det strålende, siger Birthe Rønn Hornbech om forholdet til formanden på vej til gruppemøde på Christiansborg tirsdag formiddag. 

- Jeg mener, at han har forbedret sig. Og vi mailer lystigt til hinanden midt om natten. 

På hvilke punkter, har han forbedret sig?

- På masser af punkter. 

Jensen gjorde som han skulle

Ifølge bogen spillede næstformand Kristian Jensen en central rolle i forhold til at orkestrere oprøret mod Løkke tidligere på året - blandt andet ved at være i tæt dialog med EU-parlamentarikeren Jens Rohde, der offentligt undsagde Lars Løkke Rasmussen som formand. Til den udlægning siger Birthe Rønn: 

- Det er sådan med Venstres vedtægter, at næstformanden bliver formand, når der ikke længere er en formand. Og derfor har en næstformand den vanskelige opgave, at han på den ene side skal være nr. to. Men på den anden side altid skal være klar til at være nr. et.

- Sådan som jeg har vurderet hele det forløb i sommers, så var det sådan, og Kristian kunne ikke gøre andet, end det han gjorde, siger Birthe Rønn.

Selv ønskede Lars Løkke Rasmussen ikke at kommentere bogen på vej ind til gruppemødet - men han gjorde det klart, at han senere tirsdag gerne ville tale med de fremmødte journalister.

Kristian Jensen nåede at smutte ind af døren til gruppeværelset, inden TV 2 kunne nå at få en kommentar.   

tv2.dk og TV 2 News følger sagen...

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter