Engell vurderer: Løkke-bogen er en maveplasker

Der var store forventninger til den nye bog om Lars Løkke Rasmussen ’LLR’. Rygterne fløj, og blandt toppen i Venstre har man været nervøse for, hvad der ville komme frem. Mandag kommer bogen på gaden, men politisk kommentator Hans Engell, der har læst bogen, kalder den for et flop. De store afsløringer er udeblevet.

- Det sidste halve år har der på Christiansborg og Slotsholmen været en forventning om, at nu udkom bogen, der ville vende op og ned på dansk politik, nu var det slut med Løkke, og nu fik vi den ultimative sandhed, og nu ville Thorning overveje at udskrive valg, fordi hovedmostanderen nu var svækket.

- Der er bogen virkelig et flop, for skræller man alle historier fra som GGGI-sagen, tøjsagen, Lars Løkke, der cyklede ind i en 7-Eleven, som man har kunnet læse om i aviser eller set i TV det sidste års tid, så er der ikke meget tilbage. Det er meget lidt, der kommer frem, og det er ikke noget, der kommer til at ændre på dansk politik, eller noget der ændrer på Løkkes formandspost i Venstre, forklarer Hans Engell.

Hans Engell mener, at Lars Løkke og Venstre har arbejdet sig ud af flere historier ved at lade formanden stille op til to gange fire timers interview med forfatterne af bogen.

- Jeg har det indtryk, når jeg læser bogen og sammenholder med de rygter og forlydender, der har været, at den er krøbet fra det øjeblik man startede med at skrive til, at den udkom. Det er også tydeligt, at samtalerne har trukket mange tænder ud af bogen. Løkke har sagt ”bevis det og bevis det”, og det har man ikke kunnet, siger han.

Selvom Lars Løkke undgår de store politiske skandaler, så er der dog visse passager i bogen, der ikke viser noget kønt billede af Venstre, forklarer Hans Engell, der nævner formandsopgøret som et eksempel.

- Det er en beskrivelse, der river op i sårene, herunder næstformand Kristian Jensens rolle, og det forhold at han ifølge bogen arbejdede meget ihærdigt indadtil for at få Løkke væltet, mens han støttede ham udadtil. Det er ikke en bog, han har brug for, men det er heller ikke en bog, der føjer meget nyt til noget, og det er ikke noget, der får den store betydning for meningsmålingerne, lyder Hans Engells vurdering.