V-næstformand forklarer om fortrolig 'angrebsmanual'

I en mere end 80 sider lang såkaldt ”debatmappe” giver Venstre-toppen en udførlig guide til, hvordan partiets folketingskandidater i en kommende valgkamp kan angribe regeringen, SF og Enhedslisten.

Det på trods af, at partiformand Lars Løkke Rasmussen gentagne gange har slået fast, at Venstre ”ikke vil konkurrere om, hvem der kan tegne det sorteste billede af modstanderne”

Alligevel forsvarer partiets næstformand Kristian Jensen den interne manual, som TV 2 er kommet i besiddelse af.

- Det er sådan i dansk politik, at regeringen regerer og oppositionen udfordrer regeringen. Og derfor har vi lavet hæftet her, som primært lægger op til at forklare, hvad Venstres politik er. Men som også peger på nogle steder, hvor man kan spørge ind til, hvad det egentlig er regeringen har gjort, siger Kristian Jensen.

En af de angrebspunkter, som V-kandidater opfordres til at gentage i den kommende valgkamp er, at den nuværende regering er en ”løftebrudsregering”.

- Man kan kalde regeringen, lige hvad man vil. Man kan bare ikke komme udenom at regeringen har brudt utroligt mange løfter undervejs, og de nu står tilbage med et valggrundlag, som de er løbet fra mange gange. Så jeg synes egentlig det er rigtigt at kalde dem løftebrudsregering.

Er der ikke tale om, at I har sagt ét i offentligheden – nemlig at I vil køre en sober valgkamp uden angreb på regeringen, men at I i virkeligheden i al hemmelighed har lavet en mappe, hvor der står direkte, hvordan man skal angribe?

 - Nej, vi har ikke lavet noget i hemmelighed. Vi har lavet nogle interne papirer i Venstre, siger Kristian Jensen og fortsætter:

- Sagen er den at vi i Venstre har lavet en samling af de politiske udspil vi har haft. Den sender vi ud til vores kandidater, så uanset om man er erfaren kandidat eller ny kandidat, så har man et godt grundlag at stå på i debatten.

Du kan læse meget mere om den interne Venstre-manual her.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter