Borgerlig kritik af angrebsmanual: Det er langt ude

Venstre har udstyret deres folketingskandidater med 80 sider lang manual i, hvordan de skal angribe deres politiske modstandere.

Men hos Venstres kollegaer i blå blok er der ikke den store begejstring over det tiltag.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby forklarer her hvorfor:

- Det er langt ude. Venstre har vel ønsket et strømlinet angreb på regeringen, men det hele må ikke gå op i kritik af andre partier og mudderkastning, siger han til tv2.dk.

Men laver I ikke det samme? Er det ikke bare fordi, I ikke er blevet taget i det?

- Det har vi ikke. Vi får en kandidatmappe, men det er med typiske spørgsmål om os selv og vores politik og ikke lige så radikalt, som det Venstre tilsyneladende har lavet her, siger Hans Kristian Skibby.

Hos Det Konservative Folkeparti er tidligere partiformand Lars Barfoed ikke helt så skarp i kritikken, men han fortæller, at Det Konservative Folkeparti hellere vil fokusere på egen politik frem for at kritisere modstanderen.

- Vi har ikke en angrebsmappe. Vi har masser af oversigter over, hvad vi kan fortælle om vores egen politik. Og hver gang vi kommer med politiske udspil, sørger vi for at sætte det op i nogle punkter, så vores kandidater kan fortælle, hvad det går ud på, siger Lars Barfoed til tv2.dk.

Men hvad er problemet med at lave en sådan manual?

- Det mÃ¥ Venstre selv om. Vi har en anden tilgang til det. Vi vælger at have en mÃ¥de at drive politik pÃ¥, hvor vi fortæller, hvad vi selv vil. Jeg skal ikke gøre mig til herre over, hvad der er sobert. Vi vælger bare at fokusere pÃ¥ at fortælle, hvad vi selv vil, siger Lars Barfoed.Â