Venstre: Tragisk sag viser at kræftområdet mangler penge

Efter en 17-årig mand tidligere på måneden mistede livet på grund af kræft i maven, selv om adskillige vaglægebesøg blot endte med diagnosen "forstoppelse", er der endnu en gang fokus på den danske kræftbehandling.

- Jeg synes, det er et godt eksempel på, hvorfor der er behov for at styrke kræftområdet, som vi også foreslår. Vi mener, der er behov for en kræftplan 4, og vi ønsker også et ambitiøst løft af kræftområdet, fortæller Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde i TV 2 News.

Selv om regeringen for ganske nyligt har afsat ekstra penge i finansloven til kræftbehandling, ønsker Venstre at bruge endnu flere millioner på området.

- Vi skal i Danmark blive langt bedre til den tidlige opsporing af kræft. Når vi kigger på vores nordiske naboer, halter vi i Danmark bagefter, når det gælder overlevelse. Og det skyldes blandt andet, at vi er for dårlige til at få stillet kræftdiagnosen i tide, siger Løhde.

- Regeringen afsætter 190 millioner kroner næste år. Vi ønsker at afsætte knap 400 millioner kroner. Vi ønsker at få styrket fokus på den tidlige og den effektive opsporing, blandt andet ved at styrke de praktiserende lægers redskaber til at kunne henvise til undersøgelser.

Pengene til den forbedrede kræftbehandling vil Venstre tage fra asylområdet, forklarer Sophie Løhde.