Helle Ib: Der bliver slagsmål om kræftbehandling

At en 17-årig mand måtte tage til Berlin for at få scannet sin mave - det viste sig at være fyldt med kræft - fik hurtigt danske politikere til at efterspørge bedre forhold for kræftbehandlingen i Danmark.

Og det vil vi se meget mere til frem til det kommende folketingsvalg, mener Børsens politiske kommentator Helle Ib.

- Der er ikke noget parti, der er i regering eller bejler til det, som synes, det er behageligt at se et så tragisk eksempel på en mand, der er nødt til at tage til udlandet for at få en scanning.

- Det er nok ikke en overraskelse for nogen, at kræft bliver et af de temaer, som partierne kommer til at konkurrere på i den kommende valgkamp.

Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde bad til morgen regeringen om at være med til at lave en "Kræftpakke 4". Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) afviste, da der i finansloven for 2015 allerede er afsat 190 millioner ekstra til netop kræftbehandlingen.

- Der hvor vi kan se det politiske slagsmål er, at Venstre kritiserer regeringen for ikke at være ambitiøse nok, hvorimod regeringspartierne forsøger at tegne et billede af, at Venstres penge ikke holder, og at det de følgende år er uvist om partiet vil være i stand til at prioritere kræftområdet højere, siger Helle Ib.

- Vi vil se disse kampe om tal de næste mange måneder frem til et folketingsvalg, fordi man i begge lejre, rød og blå blok, er en opfattelse af, at dette betyder en del for, hvor danskerne vil sætte deres kryds ved folketingsvalget.