Erhvervsleder om "rød erhvervsklub": Vi kommer gerne

Erhvervslivets ledere deler ikke den offentlige forundring over Socialdemokraternes nye ”erhvervsklub”, hvor erhvervsfolk betaler for at møde regeringens topministre.

Det er en helt almindelig måde at mødes og tale sammen på, siger en af deltagerne i aftenens møde – den administrerende direktør i interesseorganisationen Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

- Vi er en interesseorganisation og ikke et politisk parti, så hvis der er nogen, der gerne vil tale med os, så kommer vi gerne. Vi er ikke berøringsangste overfor nogen. Vi er glade for at regeringens topministre stiller op. Det ser jeg frem til, siger Lars Storr-Hansen.

Han mener ikke, at de 15.000 kroner som han betaler for at deltage køber ham en adgang til toppolitikere, som han ellers ikke kunne få.

- Nej, sådan fungerer Danmark ikke. I mange andre lande kan der være langt til politikerne, men det er der jo egentligt ikke i Danmark. Man skal ikke betale for at have en dialog med politikerne, så jeg opfatter det bare som en naturlig forlængelse af vores politiske arbejde.  Jeg forventer en god dialog med de pågældende ministre. Men også et spændende netværk. Det virker på begge fronter – at man både har et erhvervsnetværk og en god dialog med politikerne, siger han.

Han afviser, at der er noget som helst ideologisk signal i, at Dansk Byggeri betaler 15.000 kroner, hvoraf de fleste ender i Socialdemokraternes partikasse.  Dansk Byggeri har nemlig også deltaget i tilsvarende arrangementer hos både Venstre og De Konservative.

- Hvad overskuddet går til må man spørge de pågældende partier om. Jeg ser ikke den store forskel på, om det er den ene eller den anden klub, man bliver inviteret til. Det er at sammenligne med andre former for netværk, hvor du betaler for at høre spændende oplægsholdere, og det kan også hurtigt løbe op. Der er ikke noget fikumdik i det her, siger Lars Storr-Hansen.