Dansk Erhverv om Socialdemokraternes klub: En fejl, hvis vi ikke deltog

- Strengt taget ville det være en fejl af os ikke at være med i dette forum.

Sådan siger Jens Klarskov, der er adm. Direktør i Dansk Erhverv som forklaring på, hvorfor han er til stede ved aftenens omdiskuterede møde i Socialdemokraternes nye røde erhvervsklub. Deltagerne betaler 15.000 kroner til Socialdemokraternes partikasse, og det er faldet mange for brystet. Men for erhvervslederne er det en helt naturlig – og nyttig – måde at bruge en aften.

- Dansk Erhvervs vigtigste opgave er at varetage vores medlemmers interesser. Og det gør vi blandt andet ved at være til stede der, hvor politikere – og også gerne ministre - er til stede, siger Jens Klarskov.

Aftenens program byder på to ministeroplæg - ”Dansk erhvervslivs konkurrencevilkår i en global økonomi” ved Bjarne Corydon og ”Vigtigheden af danske produktionsarbejdspladser i global konkurrence” ved Henrik Sass Larsen. Og desuden får erhvervslederne så en lejlighed til både at udveksle høfligheder og diskutere erhvervspolitik med de to, der som henholdsvis finansminister og erhvervsminister sidder centralt placeret i regeringen.

En del af kritikken af arrangementet handler om, at Socialdemokraterne selv tidligere har kritiseret Venstres liberale erhvervsklub, og derfor selv er sĂĄrbare overfor kritik, nĂĄr partiets selv laver sin egen erhvervsklub.