Blå blok: Mere gødning og flere grise

Landmændene skal have lov til at gøde mere og holde flere grise, for på den måde at kunne skabe mere vækst og op mod 25.000 ekstra arbejdspladser i Danmark. Det er budskabet i et fælles landbrugs-udspil, som partiformændene for Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti kommer med i en kronik i tirsdagens udgave af Jyllands Posten.

Udspillet indeholder i alt 16 konkrete punkter. Blandt andet skal konkurrencevilkårene for de danske svineproducener forbedres ved at give dem lov til at holde lige så mange grise per hektar, som EU tillader.

Desuden skal de stramme danske særregler for gødning udfases - de bunder nemlig i et misforstået hensyn til natur og miljø snarere end grøn realisme, hedder det i kronikken.

Venstres landbrugs- og fødevareordfører, Erling Bonnesen, siger til TV 2 NEWS mandag aften:  

- Vi har desværre set alt for mange lukninger af slagterier og fyringer af slagterimedarbejdere. Det giver tab af råvaregrundlag og dermed tab af job i det danske samfund, så det skal vi ind og have kigget på, siger Venstre-ordføreren med henvisning til de danske konkurrenceforhold, som han mener, er langt fra gode nok.

Se hele interviewet med Erling Bonnesen i klippet ovenfor.