Selvfølgelig skal det være tilladt at få et lift

Stort tillykke til Uber med lanceringen på det danske marked.

Med en nyskabende og innovativ platform gør virksomheden Uber det nu både lettere og billigere for helt almindelige danskere at blive transporteret rundt i det danske landskab.

Der skulle dog blot gå få timer, før Uber meldte sin ankomst, til Trafikstyrelsen politianmeldte det amerikanske selskab – for nej, nye innovative virksomheder skal ikke bare komme her og tro, at de kan indtage en hel branche. Dansk Folkeparti var ikke sene til at hoppe med på vognen og den ”organiserede piratkørsel” skulle naturligvis omgående forbydes.

Velkommen til Danmark, Uber – nu skal I nakkes! Men hvorfor egentlig?

Jo først og fremmest betragter Dansk Folkeparti Uber som et salkeskjul for loven, og ser ingen forskelle på samkørsel og taxakørsel. Af hensyn til ”kundens sikkerhed” skal det derfor ikke være tilladt at køre sammen fra punkt A til B, da taxamonopolet som vi kender i dag har bedre forudsætninger for at sikre kundens vilkår.

Hvis vi kigger isoleret på dette argument, så går taxabranchen jo en fin fremtid i møde. For hvem gider egentlig transporteres rundt uden at føle sig sikker? Hvem gider kontinuerligt betale for en ydelse, der ikke lever op til ens forventninger? Hvorfor ikke bare holde sig til det kendte, gamle og troværdige i stedet for at give sig i kast med noget nyt?

Det smukke ved Dansk Folkepartis anke mod Ubers indtræden på det danske marked er, at argumenterne for friere markedskræfter lyser soleklart. Naturligvis vil Uber ikke kunne opbygge og opretholde et marked for deres ydelser, hvis ikke vilkårene, sikkerheden og pålideligheden lever op til kundens forventninger. I stedet vil man højst sandsynlig søge tilbage til vante græsgange.

At Uber tager denne udfordring op, kan jeg ikke andet end respektere. I Danmark har vi netop brug for innovative løsninger i serviceerhvervet, der har brug for konstant videreudvikling. At Uber så ovenikøbet kan betragtes som social service, hvor man deler sin kørsel og derved også sparer på udledning af CO2, vidner blot om, at disse type løsninger er nødvendige og efterspurgte i år 2014.

Kort og godt handler denne sag om udbud, efterspørgsel og konkurrence til gavn for samfundet og forbrugerne.

Lad os da for pokker hylde iværksættere, nye innovative løsninger og folk som tør at tage chancer. På den måde kan vi som forbrugere opnå bedre levevilkår, billigere løsninger og reel udvikling til gavn for danske borgere og familier.

Er det ikke en del bedre end at sige nej til alt der er nyt og beskytte udvalgte brancher? Personligt har jeg i hvert fald allerede downloadet app’en.