Efter årevis med intern strid: DF smider lokalpolitiker ud

Årevis med intern uro. Partifæller, der stævnes for injurier. Beskyldninger om ’chikane’ og ’enevælde’.

Det er voldsomme begivenheder, der har fundet sted i Dansk Folkeparti i Nordjylland. Og sagerne har nu fået partiet til at eksludere Vivi Jensen, der er medlem af byrådet i Hjørring og regionsrådet i Region Nordjylland. Det skriver flere medier.

Eksklusionen er en reaktion på, at Vivi Jensen har valgt at stævne byrådskollegaen Vibeke Købsted for injurier, samt truet flere andre med det samme, skriver Nordjyske.dk.

- Der har i fem år været intern strid på kryds og tværs i DF i Hjørring, altid med Vivi Jensen i centrum. Hver gang har nogle forladt partiet. Andre, der bakkede Vivi Jensen op, er blevet - men efter nogen tid har de vendt sig imod hende. Vi var klar til igen at forsøge at mægle, men vi kan ikke acceptere, at interne uenigheder skal ende i retssalene, siger organisationskonsulent i Dansk Folkeparti Steen Thomsen til Nordjyske.dk.

’DF’er i hjertet’

Vivi Jensen har imidlertid tænkt sig at fortsætte kampen for – som hun siger – at få renset sit navn.

- Jeg er blevet groft chikaneret siden valget sidste år, og nu vil jeg have mit navn renset. Og jeg har nu beviser for hvem, der står bag chikanen, og derfor har jeg stævnet Vibeke Købsted, fortæller Vivi Jensen til TV2/Nord.

Hun meddeler samtidig, at hun vil fortsætte i både byråd og regionsråd – nu som løsgænger.

- Jeg er løsgænger fra i dag, men i hjertet er jeg stadig DF´er, siger hun. 

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter