SF driller Radikale i ny annonce: Se billederne her

For under en uge siden stod de begge med brede smil foran finansministeriets glasdĂžr og prĂŠsenterede en ny finanslov.

Men nu ser det ud til, at freden mellem Radikale Venstre og SF er forbi.

I en ny annoncekampagne optrĂŠder SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, under overskriften ”Det handler om mennesker, ogsĂ„ dem, der mister dagpenge”.

Billedet ligner til forveksling et fra en ny annoncekampagne fra Radikale Venstre, hvor politisk leder Morten Østergaard optréder i samme statur som Pia Olsen Dyhr under overskriften ”Det handler om mennesker, ikke vélgere”.

Hos SF forklarer finansordfĂžrer Jonas Dahl, at partiets ny kampagne skal ses som en stikpille til Radikale Venstre.

- Det er noget, vi hurtigt har lavet for sjov skyld. Nu har vi siddet og vÊret bundseriÞse den seneste mÄned (finanslovsforhandlingerne, red.), sÄ jeg synes ogsÄ, der skal vÊre plads til, at vi kan lave grin med hinanden, og det synes jeg, det her er et udtryk for, siger Jonas Dahl til tv2.dk. Han tilfÞjer:

Jonas Dahl fortĂŠller videre, at han synes det er positivt, at Radikale Venstre vil snakke om, at politik handler om mennesker.

- Vi er jo sÄdan set fuldstÊndig enige om, at det ikke bare skal vÊre reformer og krisestyring. Politik er jo, hvad vi gÞr for de mennesker, der er i Danmark. Og med vores annoncer viser vi, at der ogsÄ er nogen, der er kommet i klemme. Nogen af flygtningefamilierne og nogle af dem pÄ dagpenge, som regeringen nu vil stramme skruen for, siger Jonas Dahl.

Men I har jo lige vÊret med til at vedtage en finanslov med regeringen, hvor der blandt andet ikke blev fundet det, I selv kalder en dÊkkende lÞsning pÄ dagpengeomrÄdet. Hvorfor gÄr I sÄ ud og kritiserer nu?

- Vi synes generelt, vi har lavet en god finanslov, men det er klart, at det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi havde Ăžnsket os, at der var nogle ting, der var anderledes i forhold til den endelige aftale.

- NÄr Radikal Venstre lancerer en kampagne om, hvad de vil gÞre for mennesker, sÄ synes jeg ogsÄ, det er oplagt, at vi med et glimt i Þjet og med en skjult kritik spÞrger til, hvad det er, Radikale Venstre selv har tÊnkt sig i forhold til de mennesker, der falder ud af dagpengesystemet og de familier, der bliver splittet ad, siger Jonas Dahl.

Han fortéller, at SF generelt har et godt samarbejde med Radikale Venstre, og at han forventer, at SF’s tiltag bliver positivt modtaget.

- Jeg tror bÄde Morten Østergaard og de radikale har sÄ meget humor, at de godt kan se idéen. Jeg synes ogsÄ de radikale har vÊret ude med noget der gÄr den anden vej. Politik skal vÊre serÞst og alvorligt nÄr vi forhandler men der skal ogsÄ vÊre plads til at trÊkke pÄ smilebÄndet.