Vi bliver ældre: Regeringen vil hæve pensionsalderen

Danskere, der i dag er under 52 år, kan se frem til at skulle blive et år længere på arbejdsmarkedet, før de når folkepensionsalderen.

Fra år 2030 vil pensionsalderen nemlig blive hævet til 68 år, skriver Finans.dk.

I forbindelse med den såkaldte velfærdsaftale fra 2006 besluttede man gradvist at hæve pensionsalderen fra 65 til 67 år. Men siden da er danskernes middellevetid steget markant, og det betyder, at regeringen vil aktivere en særlig reguleringsmekanisme, når aftalen skal revideres i Folketinget i 2015, meddeler socialminister Manu Sareen.

- Vi lever længere og længere. Det var derfor, pensionsalderen ved velfærdsaftalen i 2006 blev forhøjet fra 65 til 67 år. Og det er også derfor, at vi fremover vil hæve folkepensionsalderen i takt med, at levealderen stiger. På den måde gør vi pensionssystemet mere robust og sikrer finansieringen af det danske velfærdssamfund, herunder også selv pensionssystemet, siger den radikale minister til Finans.dk.

Reguleringsmekanismen betyder, at pensionsalderen stiger i takt med at vi lever længere og længere – således at den gennemsnitlige tid på pension er 14,5 år.

Rent formelt vil regeringen i efteråret 2015 fremsætte et lovforslag, der regulerer folkepensionsalderen, siger Manu Sareen:

- I efteråret 2015 skal der - helt efter planen - fremsættes et lovforslag, som regulerer folkepensionsalderen fra og med 2030.

Venstre meddeler samtidig, at man vil bakke op om regeringens lovforslag.

Venstre, Konservative, Radikale Venstre, Socialdemokerne og Dansk Folkeparti står bag velfærdsaftalen fra 2006.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter