Lad finansloven tage udgangspunkt i familierne

I disse dage står den på finanslovsforhandlinger. Desværre kun mellem de røde partier, da vi borgerlige ikke har udsigt til igen at komme til forhandlingsbordet.

Det ærgrer mig, at situationen er sådan, for tiden er ikke til højere offentlige udgifter.

Jeg mener i stedet, at tiden er til, at finansloven tager udgangspunkt i de danske familier. Det er tid til at give dem langt større frihed og tryghed i dagligdagen.

Lad mig helt konkret forklare, hvordan en konservativ finanslov vil hjælpe familierne til en anderledes og bedre hverdag. En finanslov som vil værne om hjemmet, der for mig er den vigtigste base for enhver familie.

Vi vil lade familierne beholde flere af de penge, de selv tjener. Det synes vi, at de har fortjent. Og her er tale om alle arbejdende familier – både de lavest og højest lønnede. Der skal være større forskel på at arbejde og være på offentlig forsørgelse. Samtidig skal det i langt højere grad belønnes, når far eller mor tager overarbejde. Flere penge til familierne er grundlæggende lig med mere frihed. Frihed til at tage på ferie i udlandet, købe en ekstra julegave eller spare op til sine børn.

Vi vil beskytte hjemmet mod indbrud og stigende boligskatter. Derfor har vi afsat penge til 800 ekstra politibetjente og højere straffe for indbrud. Og derfor vil sætte en stopper for grundskyldens himmelflugt og fastfryse den. Vi vil desuden give danske familier råd til at få hjælp i hjemmet og få forbedret og sikret deres hjem. Derfor vil vi fastholde og fordoble håndværkerfradraget til 30.000 kroner.

Alt det vil vi kunne gøre for familierne, hvis vi stopper med at tage udgangspunkt i højere offentlige udgifter.

Lad os give de danske familier en håndsrækning, der byder på mere frihed og tryghed.