Venstre vil tilbyde udlændinge fuld kontanthjælp

Udlændinge skal tilbydes fuld kontanthjælp, hvis de lever op til en række krav.

Sådan lyder et af hovedbudskaberne i et udkast til Venstres længe ventede integrationsudspil, som TV 2 News er kommet i besiddelse af.

Dermed bryder Venstre med sine hidtidige meldinger om, at den langt lavere starthjælp skal genindføres for udlændinge, hvis blå blok vinder magten efter næste valg.

I stedet for starthjælp skal udlændinge tilbydes en ny integrationsydelse, som giver udlændinge ret til at modtage ydelser op til kontanthjælp, hvis de lever op til fem punkter om blandt andet sprog og deltagelse i frivillige foreninger.

Udkastet til integrationsudspillet indeholder derudover en række punkter, som skal gøre det nemmere at integrere udlændinge. Blandt andet:

  • Oprettelse af særlige integrationsstillinger
  • Forkortelse af den 3 årige integrationsperiode
  • Fritidsjob til unge indvandrere
  • Belønning til kommuner som er gode til integration

Dansk Folkeparti kritiserer Venstres foreløbige udspil for at være for slapt og tilbyde alt for høje ydelser til udlændinge.

- Der er nogle elementer i det jeg har set, som trækker i den forkerte retning. Noget som mere trækker i retning af det, den nuværende regering kunne finde på; nemlig at give folk en høj offentlig ydelse, selvom man ikke dybest set bidrager til samfundet, siger Dansk Folkepartis Martin Henriksen og fortsætter:

- Det er ikke Dansk Folkepartis kop the. 

Hos SF roser man Venstre for at have opgivet idéen om at genindføre starthjælpen og i stedet give op til udlændinge ydelser op til fuld kontanthjælpsniveau.