Chokeret? Næh, jeg ville være skuffet hvis Danmark ikke spionerede

Den engelske efterretnings-tjeneste GCHQ spionerer systematisk mod internationale klimaforhandlinger, og tjenesten har blandt andet spioneret mod den seneste store FN-klimakonference i København, COP15 i december 2009, skriver Information.

Dansk Folkepartis næstformand er ikke overrasket – tværtimod.

Så UK spionerer også...! Chokeret? Næh. Personligt ville jeg blive MEGET skuffet, hvis Danmark ikke også spionerer mod andre lande, skriver han på Twitter.

Ifølge avisen er klimaspionagen endnu et eksempel på, at moderne efterretnings-tjenester som CGHQ og det amerikanske NSA bliver indsat til at overvåge forhandlingerne for at skaffe deres regeringer fordele i de internationale forhandlinger ved at skaffe fortrolige oplysninger om de andre landes forhandlings-strategier.

- Det er ikke nyt, at der bliver spioneret mod den slags møder. Men det nye er at efterretnings-tjenesterne har skiftet fokus fra at spionere mod lande til at spionere mod interesser-organisationerne. Et af de områder, hvor man tror, der kan komme oprør og uro blandt folk, er klimaforandringerne. Og derfor bliver der holdt intenst øje med græsrods-organisationerne, siger Anders Kjærulff, vært på radioprogrammet "Aflyttet" på Radio 24syv, til TV2 News.