Røg joint tre dage inden han blev stoppet: Nu mister Michael jobbet

Tre dage inden, han blev stoppet af politiet, havde den 27-årige kølemontør Michael Södergreen røget en joint - og det koster ham nu jobbet som kølemontør, fortæller han TV 2 Nyhederne.

- Jeg synes, jeg var fuldt ud egnet til at køre bil, siger Michael Södergreen til TV 2 Nyhederne om den dag han blev stoppet af politiet og fik målt hash i blodet.

Men Michael Södergreen blev dømt efter den nuværende nultolerance lov, han skal betale en bøde på 18.000 kroner og han har fået frakendt kørekortet, og derfor er han også blevet fyret fra jobbet som kølemontør - kørekortet var en forudsætning for jobbet.

- Det er rigtigt ærgerligt, og for samfundet må det også være kedeligt, for jeg skal på A-kassen nu, siger Michael Södergreen.

Selv om en hash-rus er forsvundet efter fire til otte timer, kan hash måles i blodet op til 14 dage efter indtagelsen, og det har altså kostet Michael Södergreen både kørekort og job.

Men læge Peter Ege, tidligere socialoverlæge og misbrugs-ekspert, påpeger at mennesker som Michael Södergreen overhovedet ikke er til fare for nogen i trafikken.

- Dem, der har røget én dage eller to dage eller tre dage forinden, de er jo ikke det mindste påvirkede og kan køre fuldt forsvarligt, siger Peter Ege til TV2 Nyhederne.

Et flertal uden om regeringen vil nu have afskaffet nul-tolerancen over for hash i trafikken.