Lad den store hammer ligge, skatteminister

”Vi finder den store hammer frem.”

Det skar i mine øjne, da jeg i morges læste avis og så, at skatteministeren nu vil gå i kødet på landets iværksættere, som han åbenbart mener betaler for lidt i skat.

Lad mig først og fremmest slå fast, at alle – uden undtagelse – selvfølgelig skal betale deres skat.

Men helt ærligt. Hvem får mere lyst til at blive iværksætter af, at der står en minister med en hævet hammer og venter i kulissen? Ingen, tror jeg. Vi skulle hellere sige det, som det er: Det er ikke let af være iværksætter og klare sin selvangivelse og momsregnskaber. Derfor kan der ske fejl. Og fejlene skal rettes, så der bliver betalt den rigtige skat. Men der er altså ikke behov for, at vi tæsker løs med den store hammer. Det er altså retorikken, jeg ikke forstår. For jeg er ret overbevist om, at Benny Engelbrecht med sine bombastiske udtalelser ikke gør lysten til at blive iværksættere større.

Hvorfor bruger skatteministeren ikke sin taletid på at hjælpe de mange små virksomheder i stedet? Eller på at fortælle, hvor meget iværksættere betyder for vores land?

Det er nemlig afgørende for vores alles velfærd, at iværksætterlysten er i top, og derfor er det alvorligt, hvis skatteministeren skræmmer potentielle iværksættere. For hvad mon mennesker, der overvejer at starte virksomhed tænker, når de kan læse, at skatteministeren finder den store hammer frem?

Lad os nu være lidt mindre socialdemokratiske, tænke lidt mindre på at hamre på folk og forsvare systemet - og i stedet tro på det bedste i de mange iværksættere, som arbejder ufatteligt mange timer hver uge. Hvis de ikke har styr på deres skattebetaling, er det nok fordi, revision ikke er det første, de tænker på i kampen for at gøre deres livsværk til virkelighed. Og så kan vi hjælpe dem. Stille og roligt.

Det Konservative Folkeparti er af den opfattelse, at vi skal gøre mere iværksætterne. Derfor vil vi have, at iværksætterne - ligesom alle arbejdende danskere - skal beholde flere af deres egne penge i form af lavere skatter og færre afgifter.

Vi ønsker, at der skal være markant færre regler og mindre bureaukrati, så danskerne bedre kan overskue at starte egen virksomhed. Det er desværre sådan i dag, at når man ansætter sin første medarbejder, skal man nærmest ansætte en mere til at holde styr på lønudbetalingerne og alt andet bureaukrati, der følger med at være arbejdsgiver. Sådan skal det ikke være.

Jeg håber, at skatteministeren vil tale positivt om iværksætterne, næste gang han udtaler sig om emnet. De betyder nemlig utrolig meget for antallet af arbejdspladser og alle danskeres velfærd, og derfor skal de have et tak fra mig.