Kristiansen: Rød finanslov ikke en mulighed

Du kan se Tirsdagsanalysen, når det passer dig på TV 2 PLAY

I dag begyndte forhandlinger om dette års finanslov, og det kan meget vel blive en finanslov som regeringen er nødt til at lave med de blå vurderer politisk kommentator Michael Kristiansen.

- De røde kan ikke mødes, hvis regeringen holder fast i, at man skal finde 2,5 mia. af de 4,5 mia. kroner til de her ekstraordinære omkostninger ved at skære i ulandsbistanden.

- Hvor er kompromiset?

- Der er ikke noget kompromis, fordi hvis Enhedslisten og SF går med til at skære i ulandsbistanden, så skal de have noget på dagpengeområdet, og det kan regeringen ikke levere. Derfor kan det ikke blive en rød finanslov, enderne kan simpelthen ikke mødes, konstaterer Michael Kristiansen.

En blå-finanslov vil dog ikke blive uden udfordringer for regeringen, vurderer Kristiansen og peger på, at de blå for længe siden har luret, at regeringen kan komme i problemer.

- Skal man over i den blå lejr, så risikerer regeringen at blive totalt udstillet, ja, den bliver nærmest strippet nøgen, hvis den ikke kan lave en finanslov med sit eget parlamentariske grundlag.

I klippet øverst i artiklen kan du høre Michael Kristiansens fulde analyse af situationen og høre om Peter Mogensen for en gang skyld er enig med sin kollega.

Du kan se Tirsdagsanalysen, når det passer dig på TV 2 PLAY