DR-vært om Camre-angreb: Groft og ubehageligt

Kim Bildsøe Lassen, vært på TV-avisen hos Danmarks Radio (DR), tager nu til genmæle efter et Facebook-angreb fra Mogens Camre, tidligere EU-parlamentsmedlem for Dansk Folkeparti (DF). I en Facebook-update fredag langede Camre ud efter både Manu Sareen, social- , ligestillings- og integrationsminister, og Erkan Özden, journalist på DR.

- Jeg havde en underlig fornemmelse, da jeg så DR1's tv-avis her til aften. En journalist, som ser ud til at stamme fra Mellemøsten, interviewer en integrationsminister, som er inder. De drøfter, hvordan folkevandringen bedst kan få plads i Danmark, skrev Mogens Camre blandt andet.

- Det er en helt usædvanlig grov og ubehagelig beskrivelse af det arbejde, Erkan Özden udfører, siger Kim Bildsøe Lassen til Tv2.dk.

I en Facebook-update skriver DR-værten blandt andet til Mogens Camre:

- Det er udmærket og nødvendigt med kritisk granskning af det arbejde jeg og mine kollegaer laver på TV Avisen. Dine bemærkninger om Erkan Özden har bare intet med den debat at gøre. Den er ikke funderet i faglige, indholdsmæssige problemer, men udelukkende i noget, som jeg ikke fatter, du mener er relevant. Alle os der dagligt arbejder med Erkan kan kun undre os. Og tænke, at hvis det er niveauet i din tænkning, så er du blevet komplet irrelevant, skriver Kim Bildsøe Lassen. Overfor tv2.dk vil han dog ikke sige, om han oplever Mogens Camres Facebook-update som et udtryk for racisme.

- Jeg tror, jeg har skrevet det, jeg har lyst til at sige i den her sag, siger Kim Bildsøe Lassen.

Mogens Camre har selv afvist overfor Tv2.dk, at hans update er et udtryk for racisme. Ifølge Mogens Camre reagerer han blandt andet mod, at det han opfatter som den ledende kultur i Danmark, ikke længere bestemmer Danmarks skæbne.

- Den ledende kultur i Danmark, den danske, bestemmer ikke længere. Der er i mine øjne sket suverænitets-afgivelse til EU og FN, og det er påfaldende så meget man hæfter sig ved konventioner frem for den danske grundlov, siger Mogens Camre til tv2.dk.