Manu Sareen om Facebook-angreb fra Mogens Camre: Hvad sker der for ham?

- Hvad sker der for ham? Er der nogen, der gider fortælle manden, at vi lever i 2014!

Sådan skriver social-  ligestillings- og integrationsminister Manu Sareen (R) i en Facebook-update, der kommer som en reaktion på en update fra Mogens Camre, tidligere medlem af EU-parlamentet for Dansk Folkeparti.

Mogens Camre angreb Manu Sareen efter et indslag i DR-nyhederne, hvor Sareen blev interviewet om b.la. integration.

- Jeg havde en underlig fornemmelse, da jeg så DR1's tv-avis her til aften. En journalist, som ser ud til at stamme fra Mellemøsten, interviewer en integrationsminister, som er inder. De drøfter, hvordan folkevandringen bedst kan få plads i Danmark. Deres pejlemærker er konventioner, som er vedtaget af folk i fremmede lande, uden at danskerne er blevet hørt. Folk fra fremmede kulturer bestemmer, hvad der skal ske med dette land, skriver Mogens Camre i en Facebook-update fredag aften, som han overfor tv2.dk står ved. Han afviser, Facebook-updaten er racistisk.

- Nej, det har ikke spor med racisme at gøre. Det er et spørgsmål om, hvem der bestemmer i Danmark, siger Mogens Camre til tv2.dk.

Men updaten har medført mange reaktioner - ikke blot fra Manu Sareen.

- Er problemet, at en mand med tyrkiske rødder bliver uddannet journalist eller er problemet, at en demokratisk valgt politiker med indiske rødder bliver minister for integration? Eller er problemet, at de to snakker sammen i tv? Det giver da noget af et ligestillings- og integrationsproblem, hvis vi skal lave love om den slags, skriver Bjarke Kirkegaard Nielsen i en kommentar i Camres egen tråd.

- Dansk Folkepartis yndlingsillusion er forestillingen om et samfund, der oprindeligt var dansk, men som nu er ved at drukne i globalisering. Faktum er imidlertid, at Danmark i århundreder har levet med og af at tage omverdenen til sig, skriver Christian René Nielsen.

- Journalisten og ministeren er da ikke fra fremmede kulturer, forklar nærmere. DK selv, dvs. folkevalgte majoriteter, har desuden stemt for de der konventioner, skriver Niels Ivar Larsen.

Men der er også mere voldsomme reaktioner blandt de mange kritiske i Camres tråd.

- Så vi har en Mogens, der stiller spørgsmålstegn ved en DANSK journalist og en DANSK minister, fordi de ser ud til at "stamme" fra et ikke-arisk sted. I er en skændsel mod vores Danmark, skriver Özcan Arjulovski.

- Mogens Camre - du er en farlig mand og med din fremmedfjendske retorik, spreder du had og ondskabsfuldheder, skriver Søren Vejle.