S-valgkamp i gang på Youtube: Auken fik mig til at gå ind i politik

To ministre og flere andre Socialdemokratiske profiler har skudt valgkampen i gang ved torsdag at lægge valgvideoer ud på YouTube.

Det gælder blandt andet fødevareminister Dan Jørgensen og skatteminister Benny Engelbrecht.

Således lyder det fra Dan Jørgensen, at det socialdemokratiske – og nu afdøde – ikon, Svend Auken, var årsagen til, at han blev politiker:

- Da jeg voksede op på Fyn troede jeg ikke, at jeg skulle være politiker – jeg troede, jeg skulle være dyrlæge eller professionel fodboldspiller, men så mødte jeg Svend Auken. Han tog mig under vingenerne, og det var hans engagement, visioner og idealer, der smittede af på mig og gav mig lyst til at blive politiker, lyder det fra Dan Jørgensen i videoen.

Fra den nye skatteminister, Benny Engelbrecht, lyder det blandt andet:

- Jeg er grundlæggende stolt af at bo i et samfund, hvor det kan lade sig gøre for arbejdsmandens datter at gå på universitet, blive læge eller hvad hun har lyst til. Eller et samfund, hvor typografens søn kan blive minister. Det er det samfund, jeg brænder for, at blive ved med at udvikle som socialdemokrat, lyder det med henvisning til hans egen historie som søn af typografen Alf Sørensen.

Også den tidligere justitsminister Morten Bødskov fortæller, hvad politik betyder for ham.

- Jeg blev aktiv i politik i en meget tidlig alder, fordi jeg så på egen krop at det kunne gøre en forskel at engagere sig i politik.

Fælles for videoerne er, at de er optaget på det samme idylliske sted - en grøn plæne med træer, solstrejf og fuglesang i baggrunden.

Andre Socialdemokrater har også valgvideoer på YouTube. Det gælder blandt andet folketingsmedlemmerne Ane Halsboe, Trine Bramsen og Bjarne Laustsen og folketingskandidaterne Anne Paulin, Niels Ole Beck og Kim Qvist - og mon ikke, der er flere på vej?

Tv2.dk arbejder lige nu på at få en kommentar fra Socialdemokraterne.