Elektrikerne smækker kassen i: Ingen støtte til rød blok

Elektrikernes fagforening, Dansk El-forbund, vil ikke længere give direkte støtte til Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF.

Det står klart, efter at et forslag om at sløjfe partistøtten blev enstemmigt vedtaget på Dansk El-forbunds kongres i Aalborg torsdag eftermiddag. Beslutningen er truffet, fordi Dansk El-forbund er skuffet over den nuværende regerings politik, lød det fra forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen.

- Debatten om at sløjfe partistøtten begyndte lige efter, at regeringen var trådt til. Det skete, da regeringen under drøftelser om at lave en såkaldt treparts-aftale stillede ultimative krav til fagbevægelsen og ikke til arbejdsgiverne. Regeringen ville have os til at opgive to fridage, og det ville vi selvfølgelig ikke uden videre, sagde Jørgen Juul Rasmussen ifølge Avisen.dk.

Per Georg Olsen fra forbundets afdeling i København var meget direkte:

- Vi vil ikke putte flere penge i røven på partier, som ikke tager ansvar for det lort, de har lavet med dagpengene!

Har givet en million

Dansk El-forbund oplyser til tv2.dk, at de i løbet af den netop afsluttede kongresperiode – fra 2010 til 2014 – i alt har givet en million kroner i støtte til de tre partier.

I sidste måned kom det frem, at en lang række forbund går med lignende overvejelser eller allerede har taget en beslutning om at droppe støtten. Det drejer sig blandt andet om Serviceforbundet, Malerforbundet, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund og BAT-kartellet, skrev Berlingske i september.

Dansk El-forbund oplyser, at penge, der hidtil er gået til direkte partistøtte nu i stedet skal gå til "aktiviteter, der forebygger social dumping samt kampagner og aktiviteter, der sætter fokus på områder, der påvirker medlemmernes hverdag."

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter